News

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης παρουσιάζει την αριστουργηματική ‘5η συμφωνία’ του Τσαϊκόφσκι, όπου ο σπουδαίος συνθέτης αντιμετωπίζει θαραλλέα τη Μοίρα καταθέτοντας τις προσωπικές του υπαρξιακές ανησυχίες, για να καταλήξει σε έναν ύμνο της ζωής. Την Κ.Ο.Θ. διευθύνει ο Daniel Huppert.

Η συναυλία ξεκινά με τη σύνθεση ‘D’un matin de printemps’ (Ένα Ανοιξιάτικο Πρωινό) της ιδιαιτέρως ταλαντούχας Γαλλίδας συνθέτριας Λίλι Μπουλανζέ, η οποία έφυγε πολύ νέα από τη ζωή πριν προλάβει να ξεδιπλώσει το τεράστιο ταλέντο της. Ο Γερμανός, με καταγωγή από τη Ρωσία, βιρτουόζος Kirill Troussov ερμηνεύει το άκρως απαιτητικό κοντσέρτο για βιολί του Σιμπέλιους, στο οποίο ο κορυφαίος Φινλανδός συνθέτης διοχετεύει όλη τη συνθετική του ευφυΐα, αλλά και την αγάπη του για το βιολί. Ο Kirill Troussov παίζει με το Στραντιβάριους ‘Brodsky’, με το οποίο πραγματοποιήθηκε η παγκόσμια πρεμιέρα του κοντσέρτου για βιολί του Τσαϊκόφσκι to 1881 από τον Adolph Brodsky.

 

Η συναυλία είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Κάρολου Τρικολίδη (1947-2022), επί σειρά ετών μονίμου αρχιμουσικού της Κ.Ο.Θ. και τρεις φορές διευθυντή της, ο οποίος έφυγε πρόσφατα (20 Ιανουαρίου 2022) από τη ζωή, αφήνοντας μία πλούσια παρακαταθήκη στη μουσική της πόλης και όχι μόνο, αλλά και ανεξίτηλη τη σφραγίδα του στην Κ.Ο.Θ., στην εξέλιξη της οποίας συνετέλεσε τα μέγιστα.

Χορηγός Επικοινωνίας είναι ο Χρώμα 105.8.

Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου 2022

ώρα 21:00

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

 

 

Διεύθυνση ορχήστρας: Daniel Huppert

Βιολί: Kirill Troussov

Πρόγραμμα:

Λίλι Μπουλανζέ (1893-1918): D’un matin de printemps

Γιαν Σιμπέλιους (1865-1957): Κοντσέρτο για βιολί και ορχήστρα σε ρε ελάσσονα, έργο 47

Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι (1840-1893): Συμφωνία αρ.5 σε μι ελάσσονα, έργο 64

 

 

Παραγωγή Κ.Ο.Θ.

Σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Τιμές εισιτηρίων:
Διακεκριμένη ζώνη: 20€
Πλατεία: 15€
Θεωρεία/Εξώστης: 10€
Μειωμένο: 5€

Δικαιούχοι μειωμένου εισιτηρίου:
Άνεργοι, πολύτεκνοι, μαθητές, φοιτητές, σπουδαστές ωδείων, AMEA, κάτοχοι Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων, μέλη Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών, Μέλη Συλλόγου Μονίμων Υπαλλήλων ΥΠΠΟΑ

 

Ηλεκτρονικό εισιτήριο: www.tsso.gr

 

Εκδοτήριο Κ.Ο.Θ.

Λ. Νίκης 73

Τηλ. 2310236990

Ώρες λειτουργίας: 8:00-15:00

 

 

 

Πληροφορίες για το κοινό:

 

Κ.Ο.Θ.

www.tsso.gr

Facebook @thessalonikistatesymphonyorchestra

Youtube @TheTsso

Instagram @tssoofficial

Twitter @ThesOrchestra

 

 

Συναυλία Covid Free

Οι θεατές εισέρχονται κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης κατά την είσοδο στο χώρο:

– Πιστοποιητικού εμβολιασμού ή
– Πιστοποιητικού νόσησης που εκδίδεται 30 μέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο, με ισχύ έως 90 ημέρες μετά από αυτόν

Συνδυαστικά με
– Αστυνομική ταυτότητα ή δίπλωμα οδήγησης ή διαβατήριο ή άλλο αποδεικτικό ταυτότητας, προκειμένου να διενεργηθεί έλεγχος ταυτοπροσωπείας

Τα ανωτέρω πιστοποιητικά επιδεικνύονται είτε σε έγχαρτη μορφή είτε ηλεκτρονικά μέσω κινητής συσκευής του θεατή, που σαρώνονται ηλεκτρονικά στην είσοδο μέσω ειδικής εφαρμογής.
Οι παραπάνω υποχρεώσεις περιλαμβάνουν και ανηλίκους, δώδεκα (12) ετών και άνω.

Οι ανήλικοι θεατές έξι (6) έως δεκαεπτά (17) ετών, δύνανται να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αυτοδιαγνωστικού ελέγχου self-test τελευταίου 24ώρου, στην οποία προβαίνει είτε οιοσδήποτε γονέας, ακόμα και μη έχων την επιμέλεια, είτε κηδεμόνας, σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 10 του υπ. αριθμ. 1 σχετικού. Δεν απαιτείται φυσική παρουσία του γονέα ή κηδεμόνα.

Τηρούνται αυστηρά όλα τα μέτρα ασφαλούς διεξαγωγής ζωντανών θεαμάτων της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19. Υποχρεωτική η χρήση μάσκας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies