Το Spotify έχασε πάνω από 2 δισεκατομμύρια δολάρια σε χρηματιστηριακή αξία μετά τη διαμαρτυρία του Neil Young

Αξιοσημείωτο αντίκτυπο είχε στην αξία των μετοχών του Spotify η απόφαση του Neil Young να αποσύρει τη μουσική του από την πλατφόρμα.

Το Spotify έχασε περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια δολάρια σε χρηματιστηριακή αξία από τη στιγμή που ο Neil Young αφαίρεσε τη μουσική του από τον κολοσσό του streaming ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την παραπληροφόρηση σχετικά με τα εμβόλια κατά του COVID-19 που διαδίδεται από το podcast του Joe Rogan στην πλατφόρμα.

Ο Neil Young ανακοίνωσε ότι θα αποσύρει τη μουσική του από την υπηρεσία streaming την προηγούμενη εβδομάδα και σημείωσε ότι το Spotify «διαδίδει ψευδείς πληροφορίες» σχετικά με τα εμβόλια κατά του COVID-19 υποστηρίζοντας podcasts όπως το «The Joe Rogan Experience».

Όπως αναφέρει το «Variety», οι μετοχές του Spotify έπεσαν κατά 6% από τις 26 έως τις 28 Ιανουαρίου, αφού ο Neil Young απέσυρε τη μουσική του από την πλατφόρμα.

Η τιμή της μετοχής του Spotify βρισκόταν ήδη σε καθοδική πορεία – έχοντας καταγράψει πτώση 25% από την αρχή του έτους μέχρι τις 25 Ιανουαρίου, την ημέρα πριν από την απόσυρση της δισκογραφίας του Neil Young από την υπηρεσία  streaming.

Oι επενδυτές του Spotify έχουν αναστατωθεί από τις ενδείξεις ότι η ανάπτυξη της υπηρεσίας μπορεί να επιβραδύνεται, ιδίως μετά την ανησυχία του Netflix περί σημαντικής μείωσης των νέων συνδρομητών κατά το πρώτο τρίμηνο του 2022, η οποία προκάλεσε πτώση της τιμής της μετοχής του κατά 24%.

Neil Young

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι η μετοχή του Spotify ανέκαμψε ελαφρώς την Παρασκευή, κλείνοντας με άνοδο 1% στα 172,98 δολάρια/μετοχή, εν μέσω μιας ευρύτερης ανάκαμψης της αγοράς, αλλά αυτό έγινε πριν η Joni Mitchell ανακοινώσει ότι θα αφαιρέσει και εκείνη τη μουσική της από την πλατφόρμα.

«Ανεύθυνοι άνθρωποι διαδίδουν ψέματα που κοστίζουν τη ζωή στους ανθρώπους. Στέκομαι αλληλέγγυα με τον Neil Young και την παγκόσμια επιστημονική και ιατρική κοινότητα σε αυτό το θέμα», έγραψε η Joni Mitchell σε δήλωσή της.

Για τους επενδυτές του Spotify, η ανησυχία είναι ότι η αποχώρηση των καλλιτεχνών από την υπηρεσία θα μπορούσε να πάρει μορφή χιονοστιβάδας τις επόμενες ημέρες και να οδηγήσει σε σημαντικό αριθμό ακυρώσεων συνδρομών πελατών.

Τα hashtags #CancelSpotify, #DeleteSpotify και #ByeSpotify έγιναν δημοφιλή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά το τελεσίγραφο του Neil Young και την απόφαση του Spotify να αφαιρέσει τη μουσική του.

Το podcast Joe Rogan, το οποίο μεταφέρθηκε στο Spotify στο πλαίσιο μίας αποκλειστικής συμφωνίας διανομής που εκτιμάται ότι ξεπέρασε τα 100 εκατομμύρια δολάρια, ήταν podcast με τις περισσότερες ακροάσεις στο Spotify το 2021.

Η σχέση του Joe Rogan με πρόσωπα της ακροδεξιάς και τα σχόλιά του κατά του εμβολιασμού και της χρήσης μάσκας για την προστασία από τον COVID-19 έχουν προκαλέσει αντιδράσεις, αλλά η διαμάχη έχει πάρει διαστάσεις μετά τη διαμαρτυρία του Neil Young.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies